Anak belasah bapa guna tongkat rotan hingga cedera parah putus jari kerana enggan beri wang, rupanya…

Oleh NASUHA RAHMAN

Anak berusia 50 tahun bertindak membelasah bapanya yang berusia 71 tahun menggunakan tongkat rotan kerana enggan beri wang kepadanya.

Anaknya yang tiba-tiba mengamuk dan membelasah bapanya selepas dikatakan berlaku perselisihan faham di Kampung Pengkalan Sentol, di Jertih

Bapanya dalam keadaan berlumuran darah dan lemah kerana suspek memukulnya di bahagian kepala, mata belah kiri serta tangan belah kanan mendapatkan bantuan ke rumah seorang lagi anaknya.

Ketua Polis Daerah Besut, Superintendan Abdul Rozak Muhammad berkata mangsa memaklumkan kepada pengadu berusia 43 tahun yang juga anaknya bahawa suspek memukulnya dengan tongkat (rotan) di bahagian kepala, mata belah kiri serta tangan belah kanan.

“Pengadu terus mendapatkan bantuan daripada jiran untuk menghantar ayahnya ke Hospital Besut untuk mendapatkan rawatan lanjut.

“Mangsa dirujuk ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) Kuala Terengganu kira-kira jam 12 tengah hari, semalam untuk mendapatkan rawatan dan hasil pemeriksaan dari doktor mengesahkan bahawa mangsa patah dan putus di bahagian ibu jari tangan kanan.

Baca Artikel Penuh