Anak Presiden Umno tak puas hati kalah pemilihan Wanita

Oleh KIM SYAZIE

Selepas tewas dalam saingan Ketua Wanita Umno Bahagian Bagan Datuk kelmarin, anak Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi mendakwa wujud pelanggaran etika ketika proses pemilihan itu berlangsung.

Datuk Nurulhidayah Ahmad Zahid, mendakwa pelanggaran itu membabitkan Perkara 4, Tataetika Pemilihan Umno 2023, berkaitan pengaruh tidak wajar.

Beliau mendedahkan tangkap layar perbualan di aplikasi WhatsApp, antara lain mengandungi ayat berbentuk arahan, meminta supaya perwakilan Wanita di bahagian itu supaya menyokong penyandang Ketua Wanita Umno Bagan Datuk, Zarozatin Isa.

“WhatsApp pada malam pemilihan 10 Mac daripada seorang yang sudah dikenal pasti. Manipulasi, tipu helah, mendorong dan mengganggu.

“Perjuangan saya belum lagi tamat. Saya tidak kalah cuma belum lagi menang. Undi saya 115/268 dan yang ‘masih menang’ 133/268. Ini sudah dibawa ke Jawatankuasa Pemilihan Umno,” katanya menerusi perkongsian di Facebook semalam.

Biarpun tewas dalam pemilihan Ketua Wanita Umno di bahagian Bagan Datuk semalam, namun Nurulhidayah menang jawatan EXCO Wanita Umno pusat.

Baca Artikel Penuh