Isu karipap berkulat, vendor akui jual semula karipap yang tak habis semalam

Oleh KIM SYAZIE

Baru-baru ini tular satu perkongsian dari seorang pengguna Facebook yang mendakwa terbeli karipap berkulat dari seorang peniaga bazar.

Atas sebab itu, mangsa tampil bersemuka dengan peniaga tersebut di mana hasil pertemuan itu, vendor yang membekalkan kuih di gerai berkenaan mengaku menjual semula karipap yang tidak laku.

Pembeli yang dikenali sebagai Emma Razali berkata, perkara itu diketahui selepas pertemuan yang diadakan bersama dirinya, peniaga, vendor dengan kehadiran pihak Kementerian Kesihatan (KKM) kelmarin.

“Setelah bertentang enam mata antara pihak saya, peniaga bazaar, vendor karipap bersama kehadiran pihak KKM, akhirnya kami telah mengetahui punca karipap kulat tersebut.

“Peniaga bazaar hanyalah sebagai orang tengah yang mengambil sedikit komisyen bagi menjual kuih-kuih dari vendor. Vendor telah mengakui silapnya di mana karipap itu sememangnya karipap hari semalam yang telah dikitar semula untuk dijual,” katanya memetik laporan Kosmo!.

Menurut Emma, kejadian itu berlaku pada hari Khamis, dan karipap yang dijual adalah karipap jualan hari Rabu yang tidak habis.

Baca Artikel Penuh