Malaysia negara kita

Oleh ZIKRI ABDULLAH

Ni Mat Bangla dan pendatang asing patut kita ramai-ramai buat gerakan tersusun usir mereka dari negara kita ini.

Mereka datang sini denag permit kerja tapi ramai juga boleh berniaga terang terangan.

Inilah kerja pemimpin-pemimpin Umno sanggup mengadaikan negara kerana nak hidup mewah.

Menteri kata rakyat malas sedangkan 400, 000 rakyat menggangur dan 160,000 graduan kita tak dapat pekerjaan.

Hampir 40,000 berkerja buroh kasar di Singapura .

Tidak ada sebarang perancangan dan tindakan rapi dan tersusun oleh pihak kerajaan dalam hal ini.

Berapa juta lagi rakyat asing nak diimport atas alasan-alasan yamg tak masuk akal sedangkan yang sedia ada pun sudah mencecah dlm lingkungan 5 juta orang.

Oleh kerana mereka diatas dan beberapa pemimpin UMNO peringkat bahagian sedang berseronakan mengumpul harta kekayan dengan memperdagang hamba abdi zaman moden ini.

Maka apakah kita harus berpeluk tubuh melihat dan mengeloh sesama sendiri seolah-olah kita tidak boleh buat apa-apa.

Tanggapan ini salah.

Bersatu teguh berserai roboh. Jika kita rakyat Malaysia tidak bersatu , dan terus membenarkan diri kita diperbodoh-bodohkan oleh menteri-menteri dengan memberi jaminan kononya tindakan mengusir dan menghentikan pengimportan hamba abdi ini telah , sedang atau akan dilaksanakan.

Sedangkan kita tahu makin hari makin ramai yang datang.

Pegawai-pegawai pengkuatkuasa seperti Imigresen, Polis , Rela ,majlis-majlis perbandaran, MACC dan lain-lain yang kita harap-harapkan tak ubah umpama harapkan pagar , pagar makan padi.

Bak kata pepatah Cina, “ikan itu busok bermula dari kepala”. Maknya apabila kepala busok maka seluroh anggota badan hingga keekornya busok juga.

Sistem Negara gagal, ‘We are a failed state’.

Mereka yang diamanahkan tidak peduli apa yg rakyat hadapi kebelakang ini.

Yang penting mereka kenyang, keluarga mereka boleh hidup mewah sehingga kecucu cicit.

Satu dunia tahu apa yg dilakukan tapi dek kekenyangan dedak pemimpin-pemimpin Umno di semua peringkat terus menipu rakyat.

Ayuh marilah kita rakyat Malaysia yang cintakan negara ini tanpa kira bangsa , agama dan budaya , tanpa kira kaya dan miskin , tanpa kira penoreh , petani , nelayan mahupun ahli perniagaan , tanpa kira pencuci jamban pengangkat sampah , pembawa teksi dan lori dan pegawai di pejabat , kita Selamatkan Malaysia dengan terus menurukan tandatangan berserta mencatatkan no kad pengenalan diborang Deklarasi Rakyat hari ini juga.

Cukuplah kita mermurah hati selama ini dengan membenarkan diri kita , isteri kita dan anak-anak kita ditipu dengan gula-gula yang ditaburkan.

Bagaimana buta dan bodohnya kita selama ini ditakut-takutkankan kononnya tanpa Umno Melayu akan mati , tanpa UMNO tanah , hak orang Melayu , Raja-raja Melayu dan apa sahaja berkaitan dengan Melayu akan tergadai.

Kononya kedudokan Agama Islam akan diletakan samarata dng agama-agama lain. Inilah propanganda Umno selama ini untuk terus berkuasa , dan terus merompak.

Yang mengalirkan air mata apabila Umno kalah bukan Melayu , bukan kita tetapi pemimpin-pemimpin Umno yang sudah memerintah hampir 60 tahun sejak Merdeka.

Jika sebahagian besar masyarakat Melayu masih mundur maka apakah itu bukan salah mereka yang berkuasa iaitu Umno?. Jalan paling mudah Umno menutup bangkainya ialah dengan menuding jari kpd orang Cina dan kepada DAP khususnya.

Buklah minda kita