Masih solo di usia 50 tahun, Nasha Aziz dan Datuk Syafinaz bahagia hidup tanpa lelaki

Oleh KIM SYAZIE

Penyanyi, Datuk Syafinaz Selamat mengakui dia lebih selesa menjalani kehidupan solo tanpa peneman hidup biarpun usianya kini menjangkau 50 tahun.

Kehidupan yang sibuk dengan pelbagai aktiviti seni sehingga larut malam membuatkannya hanya berfikir tentang kerja sahaja.

“Saya rasa selesa dan rasa lebih mudah. Cuba bayangkan, kehidupan saya banyak berkisarkan kerja saya dan kadang-kadang balik malam. Mungkin ada yang tak percaya bila orang tanya fasal kehidupan saya, saya jawab sibuk.” katanya memetik Harian Metro.

Syafinaz yang juga turut sinonim sebagai juri program Gegar Vaganza itu berkata, dia bimbang sekiranya orang tidak memahami kerjayanya.

“Kadang-kadang orang tak faham kerja saya. Latihan saya bersama koir biasanya waktu malam. Habis latihan sekitar 10.30 malam. Selepas itu ada perbincangan dengan beberapa pihak lain.

“Saya tak bekerja setiap hari, tapi kebanyakannya waktu malam. Bila habis jam 1 atau 2 pagi itu perkara biasa buat saya. Jadi kalau orang tak biasa memang susah,” katanya.

Baca Artikel Penuh