Miliki rumah agam 7 bilik di London, Ibu Aliff Syukri respon “saya beli hutang je, bukan cash pun”

Oleh KIM SYAZIE

“Saya berjimat-jimat dengan emosi perasaan, kewangan, nafsu dan kesihatan badan. Rumah ini hadiah pada diri saya sendiri”, kata Rozita Ibrahim.

Ibu kepada usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri, baru-baru ini mendedahkan yang dia memiliki sebuah rumah agam di London, England.

Menerusi kemas kini yang dimuat naik di Instagram, Rozita berkata, rumah berkenaan berjaya dibeli hasil berjimat cermat, dan ia merupakan hadiah untuk dirinya sendiri.

“Tidak siapa tahu masa depan, kita tak boleh memilih ujian apa Allah nak bagi. Sebelum menuju kejayaan Bonda dah biasa susah, orang hina-hina saya tak melawan pun walau saya seorang yang sangat berani… Penat layan sikap manusia, saya diam dan pergi.

“Saya berjimat-jimat dengan emosi perasaan, kewangan, nafsu dan kesihatan badan. Rumah ini hadiah pada diri saya sendiri.

“Saya tak ada kemewahan, hanya ada ini saja. Saya beli hutang je pun, bukan beli cash pun,” katanya.

Tambah Rozita, dia tak pernah cuti, dan sedang membina pasukannya sendiri untuk mengurangkan aktiviti bisnes.

“Saya suka banyak travel tapi versi berjimat. Saya bawa staf saya sebab mereka adalah sahabat terbaik hidup saya. Saya meninjau peluang property di sana. Saya nak rehatkan diri dengan anak-anak dan staf menghargai mereka sebagai anak-anak saya juga.

“Minggu ini saya terbang ke London. Insya-Allah saya plan buat bisnes di sana dalam property di Birmingham pula.

“Rumah Bonda di London tujuh bilik, hanya 15 minit dari Lapangan Terbang Heathrow, Euro Star Station sangat dekat dengan rumah Bonda. Ke Kota London hanya 15 minit sahaja,” tutup Rozita.

Baca juga: Habis ratusan ribu beli barangan kemas, lelaki saman kekasih lepas kantoi dah bersuami, sempat melamar jadi isteri