PAS Selangor dinasihati buang pemikiran ala-ISIS

Oleh BORHAN AHMAD

Tuduhan Ketua Penerangan PAS Selangor yang menyifatkan Amanah sebagai “pengkhianat perjuangan Islam” dan “ejen DAP” adalah tuduhan liar, jahat, tidak berasas, dan sangat tidak sedondon dengan akhlak Islam, tegas Pengarah Komunikasi Amanah Selangor, Jamzuri Ardani.

Amanah Selangor, ujar beliau menolak fitnah itu sekeras-kerasnya dan menganggap tuduhan liar dan jahat yang sering dibuat terhadap Amanah oleh para pemimpin PAS menyerlahkan tahap pemikiran ala-ISIS yang sedang bersarang di dalam parti itu.

Jamzuri Ardani“PAS hanya boleh menjadi sebuah parti yang bermaruah dan bertanggungjawab sekiranya dia mahu berada dalam kerajaan negeri dan sedia bekerjasama dengan semua parti komponen Pakatan Harapan.

“Mana mungkin sebuah parti mahu berada dalam kerajaan Pakatan Harapan, tetapi pada masa yang sama enggan bekerjasama dengan parti-parti komponen dalam kerajaan.

“Malah, boleh pula sedondon bekerjasama dengan parti pembangkang dan dalam masa yang sama bersama dengan kerajaan yang mentadbir,” jelas beliau dalam satu kenyataan media yang dikeluarkan hari ini.

Menurut Jamzuri, sikap enggan bekerjasama dengan parti-parti komponen dalam kerajaan adalah tidak bermaruah dan tidak bertanggungjawab.

Sikap ini, katanya boleh menjejaskan pentadbiran kerajaan Pakatan Harapan Selangor dan seterusnya memberi kesan langsung kepada rakyat.

“Parti Amanah Selangor mempertegaskan sikap untuk terus mendokong dan membantu kerajaan Pakatan Harapan Selangor, sama ada diberi jawatan atau tidak.

“Kita percaya aktivis Amanah punya potensi dan keupayaan untuk menyumbang kepada pentadbiran kerajaan negeri dan sentiasa menawarkan khidmat kami.

“Tuduhan PAS Selangor yang menyebut kami hanya mahu jawatan sebenarnya berbalik ke atas parti itu semula,” ujarnya.