“Pernah kena h*sap ke?” – Baru nak healing, pemuda terkejut kena tegur dengan pakcik tanya soalan lucah

Oleh SHAFIQAH MUKHSIN

Bila zaman semakin maju maka sensitiviti juga makin berkurangan hingga mampu bertanya soalan tidak senonoh kepada orang yang tak dikenali.

Seorang pemuda memuat naik video di TikTok mengenai dirinya yang dihampiri lelaki tidak dikenali untuk bertanya soalan lucah.

Terkejut disoal begitu, lelaki tersebut secara senyap-senyap merakam perbualan dirinya dengan pak cik itu.

Sudahlah tak malu bertanya soalan lucah, boleh pula pak cik itu bertanya sama ada lelaki tersebut mahu mencuba sambil mengaku suka akan perbuatan tersebut.

“Cerita tiga hari lepas. Aku pergi air terjun and saja nak healing (bertenang). Sambil tu, aku fikir aksesori apa nak letak kat motor.

“Tetiba ada sorang pakcik datang and cakap benda 18+ dengan aku. Aku sempat rakam ni je,” tulisnya pada ruangan kapsyen.

@zyn_mash

cerita 3 hari lepas. aku pergi air terjun and saje nak healing. sambil tu, aku fikir accessories apa nak letak kat motor. tetiba ada sorang pakcik datang and cakap benda 18+ dengan aku. aku sempat rakam ni je #fypシ

♬ original sound – وعظين – وعظين

Netizen dapat merasa ketakutan lelaki tersebut hingga sanggup menyuruh pak cik itu meminta pertolongan kaum wanita.

“Bang kau punya takut tu, kau boleh pula nak pass (bagi) pak cik tu kat perempuan,” komen pengguna TikTok.

“‘Baik pakcik suruh perempuan’, kau jangan bang,” tambah pengguna lain.

Sekarang ini, baik perempuan mahupun lelaki sudah tidak selamat keluar sendirian. Lebih elok berteman agar perkara ini boleh dielakkan.

Baca juga: Rezeki terpijak! Lelaki jumpa duit RM242 ribu ketika sibuk ‘renovate’ rumah