Pinjam duit demi tayang kemewahan, pelakon terpaksa jual rumah untuk bayar hutang

Oleh WAN SITI AMINAH

Siapa sangka, seorang artis wanita yang sering menayang kemewahan ‘miliknya’ untuk tatapan umum rupa-rupanya hidup bergelumang dengan hutang.

Keterlaluan, wanita berkenaan dikatakan sanggup meminjam wang daripada rakan demi memenuhi keinginan dirinya untuk tampil ‘kaya’ di mata orang luar.

Malah, artis yang bergelar pelakon itu juga didakwa menggunakan wang rakan hanya untuk mengadakan sambutan hari jadi serba mewah buat anaknya.

Hidup di dalam kepura-puraan, tindakan pelakon itu mengundang padah apabila terpaksa menjual rumah mewah miliknya untuk menanggung hutang.

Memetik laporan portal Boom, rumah pelakon berkenaan dipercayai sudah mempunyai pemilik dan berjaya dilelong dengan harga jutaan ringgit.

Walaupun kediaman itu terjual dengan harga yang lebih murah daripada dipinta, namun setidaknya ia mampu menampung hutang artis berkenaan.

Tanpa mendedahkan identiti sebenar pelakon wanita berkenaan, kejadian tersebut dibongkarkan oleh penulis portal Boom yang memakai nama pena Cik Lesung.

“Rumah dilelong dah terjual. Walaupun tak dapat jual harga yang dicadang, sekurang-kurangnya boleh la tutup mana-mana lubang yang ternganga.

“Awak, class di dunia hanya sementara. Berubahlah sementara sempat lagi. Bukan apa takut nanti kain carik tak boleh nak cantum lagi!,” tulis penulis portal tersebut.

Diharapkan kejadian yang berlaku bakal memberi keinsafan kepada pelakon tersebut untuk tidak lagi hidup dalam kemewahan dan lebih berhemah ketika berbelanja.

Baca juga: “Kerja apa sampai pakai Vellfire, tunggang agama ke?”, terdiam Ustaz Adnin terima soalan panas