Agong selamat tiba di airport TUDM Kuantan selepas lawatan khas ke UK

Oleh NASUHA RAHMAN

KDYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong dan KDYMM Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong selamat pulang ke tanah air hari ini selepas menamatkan Lawatan Khas ke United Kingdom.

Pesawat khas yang membawa Seri Paduka Baginda berdua dan delegasi mendarat dengan selamat di lapangan terbang Pangkalan Udara TUDM Kuantan, Pahang pada jam 3.45 petang hari ini, demikian menurut satu kenyataan daripada Istana Negara.

Keberangkatan tiba Seri Paduka Baginda disambut YAM Tengku Arif Bendahara Tengku Muhammad Iskandar Ri’ayatuddin Shah,

Turut berada di Pangkalan TUDM, Menteri Besar Pahang, Dato’ Sri Haji Wan Rosdy bin Wan Ismail, Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang, Dato’ Sri Dr. Sallehuddin Ishak, Sahibus Samahah Mufti Negeri Pahang, Dato’ Sri Dr. Abdul Rahman Osman dan barisan EXCO Kanan negeri Pahang serta Orang Besar Berempat dan Orang Besar Berlapan negeri Pahang.

Sejurus keberangkatan tiba, Seri Paduka Baginda berdua berkenan menjalani saringan COVID-19 di Pangkalan Udara TUDM, Kuantan dan menjalani kuarantin kendiri selaras dengan ketetapan Prosedur Operasi Standard oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Bagaimanapun, Baginda berdua turut telah menjalani ujian saringan COVID-19 di London, United Kingdom, tiga hari sebelum keberangkatan pulang.

Baca Artikel Penuh