Banglo mewah enam tingkat milik Superstar Bollywood, Shah Rukh Khan dan isterinya, Gauri Khan sering menjadi tumpuan ramai.
Pasangan selebriti ini mengambil masa 10 tahun untuk menata rias banglo yang terletak di Mumbai itu.
Kini, bangalow yang diberi nama Mannat yang turut menjadi daya tarikan pelancong itu dipenuhi dengan barangan berharga yang dikumpul sejak bertahun-tahun lamanya.
Kediaman itu yang diberikan nama ‘Mannat’ kini dianggarkan bernilai US$27 juta (RM112.52 juta)!
Menurut media tempatan, Gauri kini sedang menunggu keputusan permohonan untuk menambah dua lagi aras banglo tersebut, menjadikannya lapan tingkat.
Permohanan itu sudah diajukan kepada pihak berkuasa tempatan bulan lalu, namun disebabkan rumah dibeli Shah Rukh Khan pada 2001 itu dalam kategori tahap tiga bangunan warisan, kerajaan perlu membuat perincian ketat.
Selain dilengkapi balkoni ikonik yang menjadi lokasi Shah Rukh Khan melambai kepada peminat setiap kali hari penting, Mannat turut mempunyai dua ruang bawah tanah serta empat aras sedia ada.
Media India melaporkan rumah yang terletak di Bandstand, Bandra West itu pertama kali ‘menangkap mata’ Shah Rukh Khan adalah pada 1997, ketika beliau membuat pengambaran filem Yes Boss di kawasan berkenaan.
Ia adalah salah sebuah rumah termahal di situ.
Baca juga: Kerja tangkap buah je, tapi ramai tak tahu gaji boleh cecah RM9k sebulan!