Pelanggan naik loya terhirup kaki tikus masih berbulu dan berkuku masa tengah makan sup

Oleh KIM SYAZIE

Seorang pelanggan terkejut selepas menemui kaki tikus dalam mangkuk sup yang sedang dihirupnya. Apa yang menggelikan, kaki tikus itu sempat masuk ke dalam mulutnya.

Memetik laporan The Mirror UK, lelaki yang dikenali sebagai Thomas Howie, 54, mendedahkan dia ke sebuah restoran terkemuka di Michigan untuk menjamu selera bersama beberapa orang rakannya.

Sewaktu sedang asyik menghirup sup, Howie merasakan sesuatu tidak kena pada makanan yang dihidangkan kepadanya.

“Saya merasakan ada sesuatu menusuk pada mulut saya. Saya sangkakan itu adalah jarum namun benda asing tersebut menusuk bahagian dalam pipi saya,” katanya.

Tidak berpuas hati dengan perkara tersebut, Howie terus mengeluarkan objek tersebut dan alangkah terkejutnya dia apabila mendapati bahawa ia sebenarnya adalah kaki tikus yang masih berbulu dan berkuku.

Berang dengan situasi itu, rakan kepada Howie memanggil pekerja restoran terbabit namun mereka tidak pasti apa yang perlu dilakukan.

Howie kemudiannya pergi ke pusat perubatan serta melaporkan insiden tersebut kepada Jabatan Polis Warren di Michigan.

Saya berjumpa doktor untuk mendapatkan suntikan tetanus serta beberapa ubat kumur antibiotik bagi menyucikan semula dalam mulut saya.

Dalam pada itu, peguam kepada Howie, Daniel Gwinn memakumkan bahawa pihaknya terpaksa memfailkan tuntutan mahkamah selepas percubaan untuk menyelesaikan kes tersebut di luar mahkamah tidak menemui jalan penyelesaian.

Baca juga: Dibantu Ebit Lew 2 bulan lalu, Mondy Tatoo tayang sifat sebenar lepas buka tudung?