‘Stesen berikutnya… Sungai Buloh’, orang ramai tidak sabar lihat kesudahan Bossku

Oleh ARIF ATAN

‘Stesen berikutnya… Sungai Buloh’ dan soalan bertanyakan tentang ‘check in’ Sungai Buloh antara komentar orang ramai yang dilihat tidak sabar untuk mengetahui kesudahan membabitkan Datuk Seri Najib Razak.

Reaksi awam itu sejurus barisan hakim sebulat suara menolak permohonan Najib untuk mengemukakan bukti baharu dalam kes rasuah SRC International mencecah RM42 juta.

Ketua Hakim Negara Tengku Maimun Tuan Mat yang mempengerusikan panel lima hakim memutuskan bukti tersebut tidak relevan dengan kes terhadap bekas Presiden Umno itu.

Terdahulu, Najib memohon agar kesemua sabitan terhadapnya dibatalkan iaitu satu pertuduhan salah guna kuasa, tiga pertuduhan pecah amanah jenayah dan tiga pertuduhan pengubahan wang haram.

“Stesen berikutnya… Sungai Buloh,” komen Syeikh Syamil manakala Nurul Ashikin yang mengaku tidak sabar bertanyakan, “Hari ni check in Sungai Buloh ka?”

Ramai juga warganet mendoakan kesejahteraan buat kesemua panel hakim dan semoga mereka sentiasa dilindungi Allah dalam menjalankan tanggungjawab demi negara.

Baca Artikel Penuh