Umum sudah tahu, pelakon berbakat besar Nabila Huda bukanlah individu yang gemar berselindung.
Terbaharu, hangat di media sosial dakwaan penyanyi Shila Amzah diserang oleh seorang penyanyi lagenda, yang menyebabkan netizen mula menuding jari ke arah figura rock tanah air, Datuk Amy Search.
Di tengah-tengah spekulasi itu, Nabila yang juga anak kepada Amy Search tampil dengan video penuh emosi di Instagram.
Seolah-olah memberi teguran terbuka agar tidak memburukkan nama keluarga demi meraih simpati atau mencetuskan drama.
“Aku rasa kau dah boleh berhenti buat benda bodoh-bodoh ni. Berhentilah memalukan keluarga, memalukan suami tercinta kau.
“Sedarlah sikit diri kau, ingat kau besar sangat ke? Aku dah cakap dengan kau, satu Malaysia tak suka kau. Boleh keluar dari negara ni dah, tak ada orang boleh terima kau lagi.
“Sebab perangai kau tak pernah berubah. Sekarang kau tengok apa kau dah buat, sebab orang bagi pendapat pun tak boleh, semua kena ikut cara kau.” ujarnya dalam hantaran di Instagram.
Walaupun tiada nama disebut secara jelas, intonasi suara dan bait kata dalam video itu mencuri perhatian ramai.
“Tengah buat latihan monolog untuk watak saya yang seterusnya. Doakan saya berjaya bawa watak ini dengan baik, semua,” ujarnya di ruangan kapsyen video.
Baca juga: Awie minta Amy Search ambil tanggungjawab, cerita perkara sebenar – “Sesak dada aku nak menjawab”