Abang pilot buat kejutan keluar ucap babai, sedekah duit raya kepada semua penumpang

Oleh NASUHA RAHMAN

Juruterbang Malaysia mengucapkan babai kepada setiap penumpang yang meninggalkan pesawat dan memberi anak-anak ‘duit raya’.

Seorang juruterbang Malaysia dipuji oleh netizen kerana mengucapkan selamat tinggal kepada semua penumpangnya dan memberi kanak-kanak dalam penerbangan itu duit raya (paket hijau untuk Hari Raya) semasa mereka berlepas.

Pada 12 April, juruterbang, yang dikenali sebagai Kapten JFK di TikTok, menyiarkan video dirinya mengucapkan selamat tinggal kepada penumpang.

Video itu telah mendapat lebih 110,000 tontonan setakat ini.

Video berdurasi minit setengah itu menunjukkan juruterbang AirAsia meletakkan tangannya di dada dan mengangguk kecil kepada penumpang ketika mereka meninggalkan pesawat.

Dia juga dilihat melutut sambil memberikan duit raya kepada tetamu muda. Nampaknya dia juga memulakan perbualan pendek dengan beberapa kanak-kanak sebelum mengucapkan selamat tinggal kepada mereka.

Dalam kapsyen dalam video. dia menulis: “Kami berlepas awal dan mendarat awal. Sentiasa berkat apabila kami dapat bertemu tetamu “lebih muda” kami yang #FlyAirAsia. Terima kasih atas senyuman anak-anak.”

Baca juga: “Kota Bharu dan sampah berpisah tiada” – Netizen kecam bandar Kelantan kotor