“Beria aku buatkan resume untuk suami, bila dah senang dia curang siap ditangkap khalwat!”

Oleh WAN SITI AMINAH

Seorang wanita langsung tidak menduga bakal dikhianati oleh suami kesayangan selepas lelaki berkenaan memperoleh kejayaan di dalam kehidupan.

Rela bersusah payah membantu suami mencari pekerjaan, wanita bernama Mimi itu langsung tidak dihargai malah tergamak dicurangi sehinggakan ditangkap khalwat.

Hancur hatinya apabila dibuang bagai sampah, berikut perkongsian Mimi yang harus meneruskan perjuangan dalam membesarkan anak tanpa bantuan bekas suaminya.

“Aku diceraikan pada bulan Disember, tahun lalu secara luar mahkamah sebab suami curang selepas tujuh tahun perkahwinan kami. Kemudian, dia menikah dengan janda tak bermaruah pada bulan April tahun ini. Laju bukan? Aku baru sahaja habis iddah. Isteri dia kerja kerajaan, jawatan PPK (Pembantu Perawatan Kesihatan) di klinik.

“Sudah terang lagi bersuluh, bekas suami yang salah. Sebabnya, mereka ditangkap khalwat semasa aku tengah iddah. Dicekup dekat rumah sewa janda itu. Anak lelaki kepada janda itu pun kena angkut sekali. Budak itu berusia 16 tahun.  Penyondol itu ada empat orang anak, semuanya sudah besar.

“Rupa-rupanya, mereka mula bersekedudukan sejurus bekas suami menceraikan aku. Sakitnya dada aku ini. Selepas ditangkap, mereka cepat-cepat kahwin. Majlis hanya berlangsung di rumah pengantin perempuan. Keluarga belah lelaki tiada seorang pun yang tahu. Jahat betullah janda itu.

Baca Artikel Penuh