Gadis dituduh ambil lesen terbang, gagal ‘adjust parking’ sampai tarik nozel minyak

Oleh KIM SYAZIE

Satu rakaman memaparkan seorang gadis yang sedang menarik nozel pam minyak telah berjaya mencuri perhatian rakyat Malaysia baru-baru ini.

Mana tidaknya, gadis berkenaan telah bertindak menarik nozel berkenaan sejauh mungkin untuk mencapai tangki minyak kereta Perodua miliknya.

Telah berusaha mengalih kenderaannya sebanyak dua kali, gadis itu masih gagal memarkir Perodua itu berdekatan dengan pam minyak.

Dimuat naik oleh pengguna Twitter yang menggunakan nama @bckupacc99, video berkenaan berjaya mengundang perbincangan hangat.

Berkapsyenkan “Sudut pandang: Perempuan tak pernah salah”, video berkenaan telah berjaya mendapat tontonan daripada 1.3 juta pengguna.

Persoalan terbesar yang menjadi tanda tanya adalah kegagalan gadis tersebut untuk melakukan perkara asas walaupun sudah mempunyai lesen kereta.

Tinjauan di ruangan komen juga mendapati rata-rata pengguna meragui bagaimana gadis itu berjaya mendapatkan lesen memandu.

Sementara itu, ada juga individu yang memberi cadangan agar gadis berkenaan membeli minyak di dalam botol sahaja.

“Ini kes dapat lesen terbang (lesen memandu diperoleh secara haram tanpa menduduki ujian bertulis dan praktikal) atau tiada lesen?,” soal seorang pengguna.

“Allahu kak, parkir kereta dekat rumah sahajalah. Isi minyak dalam botol kalau ‘gini’ gayanya.” Seloroh pengguna lain.

Namun, timbul pula dakwaan bahawa rakaman tersebut sebenarnya lakonan semata-mata iaitu ‘content’ dari individu yang tidak bertanggungjawab.

Baca juga: Tindakan sukar diambil, video ajaran sesat ‘SiHulk’ rupanya dirakam di luar negara