Juruterbang Korea Selatan di LIMA 2023 buat ramai wanita cair -“Ingatkan kacak dalam filem saja”

Oleh NASUHA RAHMAN

Juruterbang Korea Selatan di LIMA 2023 rata-rata mengundang rasa kagum dalam kalangan wanita dalam negara ini apatah lagi kekacakan mereka seperti dalam sebuah drama Korea.

Susuk tubuh juruterbang-juruterbang itu seperti dalam drama Descendants of the Sun yang terkenal pada tahun 2016.

Pameran Udara dan Maritim Antarabangsa Langkawi 2023 (LIMA ’23) yang bermula semalam dianggap sebagai terbesar dalam sejarah penganjurannya selepas berjaya menarik 525 pempamer mewakili 140 syarikat dari seluruh dunia pada tahun ini.

Sejak semalam, video pertunjukan udara di LIMA ’23 telah tular di media sosial. Malah, pasukan penerbangan akrobatik Korea Selatan, Black Eagle juga menjadi bualan ramai apabila seorang pengguna memuat naik video memaparkan juruterbang-juruterbang pasukan penerbangan terbabit.

Menerusi video tersebut, dapat dilihat beberapa juruterbang pasukan penerbangan Korea Selatan berjalan sambil berbual dan juga kelihatan kacak.

Perkongsian video terbabit telah meraih perhatian orang ramai dan rata-rata netizen yang melihat video terbabit mengatakan ia membawa vibes seperti dalam drama Descendants of the Sun yang terkenal pada tahun 2016.

Bukan itu sahaja, segelintir netizen turut memuji mereka dan ada juga yang mahu tonton semula drama Descendants of the Sun selepas melihat juruterbang-juruterbang tersebut.

Baca juga: Suami dari neraka! Nekad halau isteri sarat mengandung dari rumah semata-mata nak bersama ‘penyondol’