Tok imam sempat angkat isteri ‘call’ masa nak nikahkan pengantin, netizen terhibur

Oleh MAISARAH AISYA

Biasalah bila nak bernikah mesti ada sahaja perkara lucu yang boleh dijadikan kenangan, itu tak termasuk pengantin gugup.

Ada juga kes tok kadi tersalah sebut nama bapa pengantin lelaki, maka tertawalah tetamu yang hadir.

Terbaru satu video majlis nikah dimuat naik di TikTok, apa yang menarik perhatian adalah tok imam yang angkat panggilan seseorang beberapa minit sebelum menikahkan pasangan.

Video dimuat naik di TikTok, _badrulyoe itu menunjukkan tok imam memegang telefon di sebelah manakala sebelah lagi memegang tangan pengantin lelaki.

@_badrulyoe

Sabajap akad nikah cari kunci rumah

♬ original sound – Badrulyoe – Badrulyoe

Rupanya yang menghubungi tok imam tersebut adalah isterinya, dalam perbualan tersebut, orang rumahnya dikatakan mencari kunci rumah yang tak dijumpai.

Rata-rata tetamu termasuk pengantin perempuan tertawa apabila majlis terpaksa dihentikan sementara demi memberi laluan kepada panggilan tersebut.

Netizen turut terhibur dengan reaksi spontan tok imam tersebut dan juga fokus kepada pengantin lelaki yang terdiam kaku menunggu untuk akad nikah..

“Orang lain semua gelak, pengantin lelaki sahaja tak sempat nak melayan gelak.

“Member dah berdebar, kena sidai pula dengan tok imam.

“Tok imam tengah tunjuk tauladan dekat pengantin, kalau isteri ‘call’ mesti kena angkat tak kira dalam situasi apa sekalipun,” antara komen netizen.

Baca juga: “Kerana tidak sekufu dengan isteri, empat tahun aku tak balik beraya dengan keluarga”