Hattan buat netizen meluat gara-gara sekolahkan pembaca berita ketika ‘live’

Oleh KIM SYAZIE

Penyanyi senior, Datuk Hattan teruk dikecam netizen gara-gara tindakannya menegur seorang pembaca berita sehingga dianggap memalukan wartawan tersebut ketika bertanya tentang Allahyarham Mael XPDC

.Sebagai rakan seangkatan Allahyarham Mael, Hattan dihubungi untuk temubual secara langsung bagi mendapatkan pandangannya mengenai lirik lagu kumpulan XPDC.

Memulakan perbualan dengan menyatakan lirik lagu XPDC ‘makan dalam’, Hattan terus mempersoal wartawan tersebut dengan sinis adakah dia tidak membuat kajian terlebih dahulu.

Malah beliau terus bertanyakan pula siapa pencipta lagu XPDC yang kemudian gagal dijawab dengan betul.

Begitupun, personaliti televisyen itu bertindak profesional berdepan situasi tidak dijangkakan itu apabila tetap mengucapkan terima kasih atas perkongsian diberikan.

Namun, figura popular asal Negeri Sembilan itu pula diselar “bitter” oleh netizen apabila terus meletakkan telefon ketika ucapan belum pun tamat.

Rata-rata menegaskan sikap sedemikian tidak setara dengan gelaran serta usianya selaku individu dihormati yang sepatutnya menunjukkan teladan kepada generasi muda.

Malah tidak kurang dalam kalangan netizen menggesa penyanyi berumur 58 tahun itu mengakui kesilapan selain meminta maaf secara terbuka kepada personaliti televisyen terbabit.

Baca juga: Mulanya tak puas hati solat Aidilfitri bising sangat, tapi lain pula yang jadi masa lelaki ini masuk masjid