Ikat dan pukul pemandu hingga maut, tak sangka ini rupanya identiti sebenar lima pelaku

Oleh WAN SITI AMINAH

Negara baru-baru ini dikejutkan dengan penularan satu rakaman memaparkan seorang pemandu ditarik keluar dari kereta sebelum diiikat dan dipukul hingga maut.

Sangat mengerikan, lima penghantar makanan yang didakwa melakukan perbuatan terbabit akhirnya dihadapkan ke Mahkamah Majistret Bandar Baru Bangi, pagi tadi.

Lima lelaki yang dituduh membunuh itu hanya mengangguk faham selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret, Nurdiyanah Mohd Nawawi, lapor Harian Metro.

Mereka adalah Mohd Yuree Ranoff Mohd Bachuri, 41; Azharul Azuan Mohd Azan, 34; Tengku Izham Tengku Hamid, 22; Mahazir Nordin, 43, dan Syamsul Qamar Ayob, 40.

Berdasarkan pertuduhan, semua tertuduh didakwa membunuh Shahril Samad, 41, di Jalan TPS 2/3 Taman Pelangi Semenyih 2, Beranang di sini pada 9.54 malam, 20 Februari lalu.

Dakwaan dibuat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan, dibacakan bersama Seksyen 34 akta sama yang membawa hukuman mati atau penjara antara 30 hingga 40 tahun dan disebat sebanyak 12 kali jika tidak dihukum mati.

Baca Artikel Penuh