Muka sama macam pelakon terkenal Thailand, peniaga tular lepas bantu ibu jual pankek di gerai kecil

Oleh MAISARAH AISYA

Zaman sekarang peniaga dilihat sangat menjaga penampilan mereka demi menarik minat para pembeli untuk singgah di kedai mereka.

Taktik itu sebenarny berkesan dan pastinya pelanggan akan tularkan peniaga tersebut kerana dilihat terlalu bergaya untuk kerjaya tersebut.

Menuru Thaiger, seorang penjual pankek di Thailand tular dan menarik perhatian netizen dek kerana rupanya yang kacak.

Pemuda tersebut dikatakan membantu ibunya erniaga di sebuah gerai di Rangsit, wilayah Pathum Thani.

Dia menjadi sensasi internet selepas seorang pengguna TikTok, @niwat_kj, berkongsi videonya setelah dia berkunjung ke gerai di Pasar Si Mum Mueang.

@niwat_kj

เหมาทั้งร้านไปเลย คือพ่อค้าน่ารักมากก แล้วสี่มุมเมืองคือมีแต่คนน่ารักนะ รักเขา❤️🌈🥰 #ผู้ชายหล่อบอกต่อ #ผู้ชายน่ารัก #พ่อค้าหล่อ #น่ารัก #ความรัก #พ่อค้าขนมเบื้อง #ตลาดสี่มุมเมือง

♬ Funny – Gold-Tiger

“Pankeknya sungguh lazat. Pankek terbaik di Si Mum Mueang. Saya akan membeli semuanya. Penjualnya sangat kacak,” ujar kapsyen tersebut.

Dalam video tersebut juga terlihat ada pelanggan yang bertanya sama ada pemuda tersebut membantu ibunya dan dia hanya mengangguk malu.

Video itu menjadi tular apabila netizen menyamakan wajah pemuda berkenaan dengan dua pelakon popular Thailand iaitu Jakrapatr Voravatsin dan Chonkan Ampornsutinun.

Apatah lagi zaman sekarang banyak media sosial untuk promosi kedai, dengan rupa yang elok pastinya bertambah pelanggan dari negara sendiri dan luar negara.

Baca juga: Merajuk gajet dirampas, dua beradik bawa kereta lebih 300km, pemandu umur 10 tahun