“Orang lain berubat badan aku pula yang sakit, ustazah akhirnya bongkar perbuatan mentua”

Oleh WAN SITI AMINAH

Seorang wanita mula merasa susah hati kerana masih belum berjaya memberikan cucu kepada mentua setelah sekian lama mendirikan rumah tangga.

Membuat keputusan untuk melangsungkan perkahwinan tanpa restu daripada ibu suami, wanita berkenaan teringin melahirkan anak bagi melembutkan hati mentua.

Lain pula yang jadinya apabila ibu mentuanya itu rupa-rupanya telah menjadi asbab kepada penderitaan yang selama ini dialami oleh pasangan suami isteri tersebut.

Berikut kami kongsikan perjuangan wanita bernama Erin yang akhirnya dikurniakan zuriat dengan keizinan Allah selepas pulih daripada gangguan ilmu sihir ikat rahim.

“Nama saya F. Tujuan saya ceritakan kisah ini adalah sekadar perkongsian dan pengajaran. Berhati-hati dengan semua orang walaupun mereka rapat dengan kita. Setelah hampir setahun kahwin, aku belum ada tanda-tanda hamil. Setelah dirujuk pada pakar O&G (Obstetrik & Ginekologi), aku disahkan normal.

“Kemudian, mula terdengar bunyi-bunyi sumbang dari pihak keluarga mentua kerana aku belum hamil. Aku pun mula berikhtiar cara perubatan Islam pula. Satu hari, aku dan beberapa orang jiran adakan majlis makan petang. Selesai makan, aku sembang dengan jiran depan rumah iaitu Kak Ma ketika sedang membasuh pinggan.

Baca Artikel Penuh