Pasangan warga emas buat GrabFood sekali, netizen pula sayu lihat orang dah berusia masih bekerja

Oleh MAISARAH AISYA

Bukan senang nak cari pasangan yang sanggup bersusah senang bersama, tapi buat pasangan warga emas ini, mereka tetap melakukan kerja bersama.

Di usia itu pastinya sudah penat bekerja dan mahu berehat sahaja di rumah. Tapi disebabkan faktor ekonomi ditambah pula kenaikan harga barang kini terpaksa kerja semula.

Tular di TikTok mengenai pasangan warga emas yang dirakam pengguna TikTok, Ayiebenzo sedang berada di atas motosikal sementara menunggu pesanan pelanggan.

“Ya Allah sedihnya tengok. Semoga pakcik dengan makcik ni dimurahkan rezeki,” ujar Ayie di ruang kapsyen video.

@ayiebenzo

Ya Allah sedihnya tengok…miga pakcik dengan makcik ni dimurahkan rezeki #ayiebenzo #ayiebenzo #fypシ゚viral

♬ Lewat semesta YOGIE NANDES – Yogie Nandes

Rata-rata warganet turut sedih melihat dan mendoakan agar pasangan tersebut dilimpahkan rezeki yang banyak malah ramai juga pernah bertemu dengan mereka.

“Pakcik ni aku kenal, datang ambil order dekat tealive tempat aku kerja tu, mereka selalu bersama weh, suami dia pakaikan isteri dia helmet semua.

“Pakcik dan makcik ini tinggal satu blok dengan saya, memang ke mana sahaja pergi mesti bersama. Pergi beli ais batu pun berteman walaupun sekejap. Mereka juga peramah.

“Dekat TikTok ni kadang-kadang boleh tengok kehidupan sebenar rakyat Malaysia. Bersusah payah untuk kelangsungan hidup, moga dikurniakan rezeki buat mereka,” antara komen warganet.

Baca juga: Nak tidur pun pakai gincu dan blusher, Che Ta pening dengan Aaisyah Dhia Rana, “tunggu besaq Aaisyah oii!”