Suami pilih untuk curang dengan nenek, isteri jadi keliru

Oleh WAN SITI AMINAH

Hancur hati wanita ini apabila bahtera perkahwinan yang dilayari selama 14 tahun musnah sekelip mata angkara orang ketiga.

Memburukkan keadaan, ‘penyondol’ yang merampas kebahagiaan wanita itu bukanlah gadis jelita yang lebih muda, tetapi seorang warga emas!

Wanita yang dikenali sebagai Layla itu mula menghidu hubungan sulit suaminya saat menemui perbualan mesra di aplikasi Whatsapp.

Kecewanya bukan kepalang, Layla kemudian ‘menyerang’ kekasih suaminya itu ditemani abang dan seorang anggota polis.

Ingin mengetahui keadaan sebenar, Layla dengan tegas menyoal siasat warga emas berkenaan mengenai status hubungan mereka.

Mulanya enggan mengakui bahawa mereka sedang menjalinkan hubungan, nenek itu akhirnya membuka suara selepas didesak beberapa kali.

Betapa kecewanya hati Layla saat nenek itu mengakui bahawa sebenarnya mereka sudah mendirikan rumah tangga secara rahsia selama 16 bulan.

@surabayaselebgram

Suamiku Selingkuhan Nenek 😅 Bahkan sudah nikah sirih 16 bulan 😄 Kronologi istri menyadap handphone suaminya lalu ketemu di bambu runcing, karena suaminya gak bisa mencukupi hidup dan nenek membuatnya nyaman sering dikasihani 😋 YANG MEMBUAT NYAMAN KALAH SAMA YANG SETIA 😄 Video layla_magnoon #surabayatiktok#surabayaselebgram #surabaya #ini_surabaya #inisurabaya #aslisuroboyo #lovesuroboyo #banggasurabaya #seputarsurabaya #sparklingsurabaya #surabayapunyacerita #exploresurabaya #suroboyo #exploreindonesia #banggaindonesia #jawatimur #indonesia #travel #viral #Persebaya #greenforce #Bonek #BikinBanggaIndonesia #SURABAYAMENDUNIA #SUROBOYOWANI #gresik #sidoarjo #malang #tretes

♬ suara asli – Surabaya Selebgram – Surabaya Selebgram

Menerusi video yang ditularkan di akaun TikTok wanita itu, kejadian itu difahamkan berlaku di negara seberang tepatnya di Indonesia.

“Aku tak redha dunia akhirat dengan apa kau buat dekat aku,” kata Layla kepada suaminya yang hanya duduk diam seribu bahasa di samping nenek itu.

Mengakui dirinya hairan dengan ‘taste’ suaminya, Layla yang mempunyai dua orang anak itu kini telah berpisah dengan lelaki durjana itu.

Baca juga: Potong ayam sebelum timbang, lelaki tergamam dengar sebab peniaga