“Takut hamil walaupun dah kahwin 7 tahun, suami tak tahu aku sebenarnya ketagih..”

Oleh WAN SITI AMINAH

Seorang wanita tidak mampu berlaku jujur dengan sang suami mengenai satu episod gelap di dalam hidupnya walaupun telah berumah tangga selama tujuh tahun.

Lebih memburukkan keadaan, kenangan buruk itu memberi kesan begitu mendalam sehingga menjejaskan perkahwinannya ekoran perasaan takutnya untuk bergelar ibu.

Wanita berkenaan juga mengakui bahawa kejadian itu bukan sahaja meninggalkan trauma, malah menyebabkan dirinya melakukan perkara yang dilarang agama Islam.

Enggan terus bergelumang dengan dosa, berikut kami kongsikan luahan hati seorang wanita yang semakin hilang arah dalam membina masa depannya bersama suami.

“Tidak lama lagi, genaplah tujuh tahun perkahwinan aku dengan suami. Tetapi, kami masih belum dikurniakan anak. Kalau orang lain, mesti sudah teruja atau tak sabar apabila hadir malaikat kecil di rahim sendiri. Tetapi aku pula berbeza. Aku sangat takut untuk hamil dari sebelum kahwin lagi.

“Mungkin, kerana memori zaman kanak-kanak dan dicampur dengan bahan bacaan yang mudah didapati sekarang ini. Zaman kanak-kanak aku nampak sama macam orang lain. Tetapi ada memori yang tak dapat dilupakan sehingga aku menyimpan dendam di dalam hati walaupun orang itu sudah tiada di dunia ini.

Baca Artikel Penuh