Buat syarat gila, Neymar minta lapan kereta termasuk Lamborghini, jet peribadi, rumah dan 8 permintaan tak masuk akal

Oleh KIM SYAZIE

Baru-baru ini permintaan pumayan Neymar untuk berpindah ke Arab Saudi telah didedahkan yang merangkumi 10 permintaan super mewah.

Bintang Brazil itu melengkapkan perpindahan ke Al-Hilal dengan kontrak dua tahun yang akan menyaksikannya meraih gaji mega £2.5 juta (RM14.7 juta) seminggu.

Neymar, 32, tidak syak lagi antara bintang terbesar untuk berpindah ke Arab Saudi pada musim panas kali ini di samping Karim Benzema.

Bagaimanapun, dia tidak didapati dengan harga murah ketika Al-Hilal membayar majikan terdahulunya Paris Saint-Germain £78 juta (RM459.4 juta) selain memberikan Neymar gaji lumayan.

Ini 10 permintaan tak masuk akal yang dimintanya!

1. Bekas bintang Barcelona itu difahamkan meminta pemilik Al-Hilal tiga kereta mewah untuk dirinya sendiri dan buat ahli keluarga.

Kereta mewah itu termasuk Bentley Continental GP, Aston Martin DBX dan Lamborghini Huracan, yang jika digabung bernilai kira-kira £510,000 (RM3 juta).

2. pengiringnya pula perlu diberikan empat Mercedes G Wagons dan satu van Mercedes dengan seorang pemandu.

3. Neymar juga dilaporkan meminta pemandu itu supaya bersedia 24 jam setiap hari sepanjang tahun buat dirinya, rakan-rakan dan ahli keluarga.

4. Di rumah, Neymar meminta peti aisnya dipenuhi sepanjang masa dengan minuman jus Acai daripada jenama kegemarannya selain minuman Guarana untuk rakan dan keluarganya.

5. Dia turut meminta tiga sauna dibina di rumahnya

6. Dia mahukan lima pekerja sepenuh masa, termasuk cef sos bagi membantu cef peribadinya dari Brazil serta dua orang bagi kerja pembersihan.

7. Sumber memberitahu, Neymar meminta semua kos penginapannya di hotel, restoran dan bandar yang mungkin dilawatinya pada hari tiada perlawanan ditanggung sepenuhnya oleh pemilik Al-Hilal.

8. Didedahkan juga terma peribadinya bersama kelab itu termasuk menggunakan jet peribadi bila mana dia atau keluarganya memerlukan untuk bercuti.

9. Dia juga mahukan kolam renang di rumahnya dengan ukuran khusus sekurang-kurangnya 10 meter lebar dan 40m panjang.

10. Manakala rumah itu perlu minimum 25 bilik jadi 10 rakan-rakannya, keluarga, pengiring serta pembantunya boleh tinggal bersamanya.

Baca juga: Hantaran RM222,000, Intan Najuwa pilih bercinta senyap-senyap, kini sah jadi isteri kepada Datuk