Pemandu lori kacak mengaku guna ‘filter’ untuk nampak handsome, tak kisah orang dah tak puji

Oleh KIM SYAZIE

Seorang pemandu lori berusia 22 tahun yang popular kerana kekacakannya, mula menjadi bualan netizen selepas pemuda tersebut dikatakan tidak kacak seperti yang terlihat di sosial media.

Netizen beranggapan lelaki yang dikenali sebagai Muhammad Iman Arif Lokman itu sebenarnya tidak kacak, berkulit hitam dan kusam selepas dia membuat kemunculan dalam temubual bersama sebuah portal hiburan.

Pun begitu, Muhammad Iman tidak melatah dan tidak terasa hati dengan netizen yang menjadikan dia mangsa ‘face shaming’.

Iman ketika dihubungi mStar baru-baru ini mengakui peka dengan segala tohmahan yang diterima, namun dia menerimanya dengan hati terbuka.

“Saya ada tengok juga. Ada yang saya nampak sendiri, ada juga yang kawan-kawan forward. Saya tak kisah pun. Filter dicipta untuk diguna.

“Kalau orang cakap saya tipu, apa yang tipunya? Saya pakai filter. Ia tak ubah bentuk muka, cuma tukar warna je. Kenapa filter nak jadi isu?

Baca Artikel Penuh